Video voorbeelden

De SelfieReflectie methode, dat is selfies maken, maar dan door diep in de spiegel te kijken

Klik op het plaatje om naar de video’s te kijken. Er wordt een nieuw tabblad geopend!

Deze SelfieReflectie video’s zijn gemaakt door leerlingen van groep 8 in de SelfieReflectieBox. De SelfieReflectieBox is een privacy biedende plek voor de leerlingen om een video op te nemen. Daarin is de SelfieReflectieCirkel opgenomen.

Klik op het plaatje om naar de video’s te kijken. Er wordt een nieuw tabblad geopend!

Deze SelfieReflectie video’s zijn gemaakt door leerlingen van groep 8 als onderdeel van twee huiswerkopdrachten. Een die ze in museum de Pont moesten uitvoeren. De Tweede is een SelfieReflectie opdracht op de opdracht en video die ze in de Pont gemaakt hebben, gebruikmakend van de SelfieReflectie Cirkel.

De eerste opdracht: Ga naar museum de Pont met familieleden en ga naar een van de kunstwerken die je heel bijzonder vindt
Maak een video van de uitleg die je als “gids” aan je familie geeft over dat kunstwerk!
Vertel aan je familie wat jij bijzonder vindt aan het kunstwerk en waarom je dat vindt? Hoe meer je kunt vertellen over het kunstwerk, hoe leuker.

De tweede opdracht: Weet je het nog? De Pont video die je moest maken. Als je deze video nu nog eens bekijkt en leest wat de opdracht was en dan probeert de vragen in de groene vakken te beantwoorden.

Klik op het plaatje om naar de video’s te kijken. Er wordt een nieuw tabblad geopend!

Deze SelfieReflectie video’s zijn gemaakt als onderdeel van opdrachten over vreemde en rare vogels. Over een periode van 6 weken hebben de leerlingen verschillende beeldende opdrachten gemaakt. Ook kregen ze een kunstbeschouwing les. Aan het einde van de opdracht werd door de leerlingen een expositie ingericht.

De reflectieopdrachten waren gericht op het proces, het eindproduct maar ook het feedback geven en ontvangen.

De video’s zijn met toestemming van ouders en leerlingen gemaakt en mogen gebruikt worden voor promotie van de SelfieReflectie Methode.

Ook de Corona maatregelen hebben natuurlijk invloed gehad op het onderzoek wat ik heb uitgevoerd om tot de ontwikkeling van de SelfieReflectie Methode te komen. Maar ik heb van de nood een deugd gemaakt. Ik heb verschillende leerkrachten geholpen met het maken van creatieve huiswerkopdrachten.

%d bloggers liken dit: